Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ljudnivåerna är numer bättre på Societén, ett resultat som vd Peter Gustavsson är nöjd med.
Ljudnivåerna är numer bättre på Societén, ett resultat som vd Peter Gustavsson är nöjd med.

Inga konserter gav bättre ljudnivåer

Ingen livemusik på Societén. Det är anledningen till att nattklubben nu håller sig under gränsen för tillåten ljudvolym. – Bara publikljudet gör att vi bryter mot reglerna, säger Societéns vd Peter Gustavsson.

Efter att vid upprepade tillfällen ha överskridit gränsen för vilken ljudnivå som är tillåten bestraffades Societén med ett föreläggande i december 2015. Miljö- och hälsoskyddsnämnden, som sköter tillsynen av ljudnivåerna, satte bötessumman till 25 000 kronor. Böter, eller vite som det också kallas, skulle bli aktuellt ifall det åter uppmättes för höga ljudnivåer under 2016.


Nu anser nämnden att Societén har tagit informationen till sig och gjort de åtgärder som behövts.
– Vi är glada för det och de är mer nöjda med oss nu än de var innan, säger vd Peter Gustavsson.
Vid mätningar under 2016 har nattklubben hållit sig på rätt sida om gränsvärdena.
– Vad vi framför allt har gjort är att vi i princip har slutat med livemusik. Även om vi skulle köra utan högtalaranläggning så är det i dag omöjligt att klara de regler som finns. Bara publikljudet gör att vi bryter mot reglerna, säger Peter Gustavsson.


Societén får beröm av miljö- och hälsoskyddsnämnden som anser att de har "goda kunskaper om ljud och om riktvärden".
Förvaltningen kommer dock fortsätta med oanmälda inspektioner hos nattklubben under kommande säsong, men skulle gränsen då överskridas slipper man betala vite. 
– Ett vitesföreläggande är aldrig kul att ha eller något som ser bra ut på papperet. Börjar vi med konserter och liveuppträdanden igen så hamnar vi där igen, det är i stort sett omöjligt att klara av det i en så stor lokal, säger Gustavsson.

MEST LÄST