Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Viveka Hedbjörk blir ny chefredaktör för Hallands Nyheter från och med den 1 oktober.

  Hon blir ny chefredaktör på HN

  Viveka Hedbjörk, nuvarande chefredaktör på Hallandsposten, blir från och med den 1 oktober också chefredaktör på Hallands Nyheter.

  Viveka Hedbjörk har varit chefredaktör på Hallandsposten sedan 2009. Från och med den 1 oktober tar hon också över samma syssla på Hallands Nyheter när hon efterträder Malin Henrikson. Hon ser fram emot att få ett bredare Hallandsperspektiv.

  – Jag har hela tiden jobbat väldigt nära HN:s chefredaktörer och är väl bekant med tidningens ekonomi, upplaga och trafiksiffror. Och organisatoriskt delar vi på många saker sedan en tid tillbaka. På så sätt känns det inte som ett nytt jobb, säger hon.

  Att Hallands Nyheter och Hallandsposten har tydliga egna utgivningsområden och läsekretsar ser Viveka Hedbjörk inte som något problem.

  – För mig har det aldrig varit någon motsättning mellan de två tidningarna. Jag upplever dem som väldigt lika när det gäller vilka förutsättningar och utmaningar man har att arbeta med. Jag hoppas att det i denna utmanande tid kommer att vara en styrka att ha en geografisk samhörighet och kunna utveckla de likheter vi har snarare än att sitta på var sin kant.

  Och även om de båda tidningarna nu kommer att få en och samma chefredaktör kommer det enligt Viveka Hedbjörk inte att påverka respektive produkt.

  – En stor Hallandstidning tror jag inte på. Man ska som tidning vara så lokal som läsarna är och inte utplåna skillnader utan bejaka det som är lokalt.

  Hur kommer du att fördela din tid mellan tidningarna?

  – Jag kommer att finnas två dagar på HN och två på HP, och ha en dag som jag förlägger där det behövs. Vi har samordnat en del funktioner mellan tidningarna och jag ser att båda uppdragen ska rymmas inom min arbetstid.

  Helt ny i HN-land är Viveka Hedbjörk inte heller privat. Hon bor i Haverdal och tillbringar gärna sin fritid med att vandra i naturen i Falkenbergs inland.

  – Eftersom jag bor mellan Falkenberg och Halmstad är jag ungefär lika mycket i de båda städerna privat. Jag tycker om att vandra med mina hundar i skogen och leta svamp, och ett favoritställe är trakterna runt Borrsjön, säger hon.