Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Boris Lennerhov har inte långt kvar som vd för Gekås och man hoppas på att hitta en efterträdare under våren. Frågan är om Boris finns kvar och kan inviga den nya sportbaren i slutet av april? Bild: Ola Folkesson

  Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

  Gekås bygger ny, dubbelt så stor sportbar

  I slutet av sommaren invigde Gekås sin 3300 kvadratmeter nya butiksyta och lagom till april är det dags för ny invigning. Då öppnas den nya, större sportbaren i varuhuset som ersätter den befintliga.

  – Vi håller på att bygga en ny sportbar som kommer att bli dubbelt så stor som den gamla och den flyttas även till ett nytt ställe i butiken, säger Gekås vd Boris Lennerhov.

  Sportbaren ligger i dag mitt emellan dam- och herrkläderna och har plats för närmare 100 personer. Den nya sportbaren flyttas till ett mer centralt läge i varuhuset och kommer att ha cirka 200 sittplatser.

  – I och med att vi invigde den nya butiksytan så har varuhuset blivit bredare och därför vill vi ha en sportbar mer mitt i butiken. Den nya kommer att sträcka sig från damkonfektion och vidare hela vägen upp till livsmedelsavdelningen ungefär, säger Boris Lennerhov.

  Lagom till i slutet på april räknar man med att den nya sportbaren är klar och då rivs även den gamla. Efter nyår börjar även arbetet med att ställa upp det 1000 kvadratmeter stora showroomet för trädgårdsmöbler.

  Läs mer: Gekås satsar på trädgårdsmöbler

  – Efter den här veckan så röjer vi allt med jultema och börjar göra i ordning för trädgårdsmöblerna.

  Som HN tidigare rapporterat är det snart dags för Boris Lennerhov att lämna över vd-posten för Gekås till någon ny under våren.

  – Jag håller på att kratta i manegen och göra allting klart för den som så småningom ska ta över.

  Känns det fortfarande bra att sluta?

  – Jag har alltid sagt att det är kul att vara här och göra jobbet men på ett sätt vill jag också sluta. Precis som förra gången jag slutade känner jag att det är dags nu.

  Läs mer: Gekås kommer inte till skott i vd frågan