Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Här ska matten bli roligare

Genom att eleverna använder många olika sinnen och sin egen kreativitet får de lättare att förstå matte. Det är tanken bakom den nya matematikverkstaden på Bosgårdsskolan.

För ett år sedan höll Varbergs kommuns matematikutvecklare Christina Terner och Anna Magnusson i en kurs för ett antal matematiklärare på Bosgårdsskolan, för att visa hur undervisningen kan göras roligare och hur eleverna kan få lättare att begripa det som på pappret kan uppfattas som abstrakt.

– Utifrån den kursen kom den här idén, att bygga upp en matematikverkstad, säger Anneli Glittmark som är matte/NO-lärare på Bosgårdsskolan.

I går var det invigning och tanken är att lärarna framöver ska boka in sina elever då och då i matematikverkstaden, där de kan använda sig av alla de redskap som finns för att göra matematiken mer begriplig. Dessutom ska lärare från andra skolor i kommunen kunna göra besök i verkstaden för att få inspiration till sin egen undervisning.

I lokalen finns en mängd lekfulla hjälpmedel, som spel och geometriska figurer i alla möjliga material och färger, längs väggarna. Med lite fantasi ska det mesta av materialet kunna användas på olika sätt, för att passa elever ända från förskoleåldern och upp till nian.

Matteverkstad Bossgårdsskolan1080.jpg
Matteverkstad Bossgårdsskolan1078.jpg
MEST LÄST