Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fredrik Johansson gjorde ett mål, men bjöd också på ett. Frillesås fick inte med sig ett bra resultat in till söndagens ödesmatch Bild: MATHIAS BERGELD

Grova missar och ett uselt rus fällde Frillesås

Musiken på Sjöaremossen vittnar om att det är dags att bjuda upp till dans. Men de enda bjudningarna stod Frillesås försvar för.
- Vi har varit alldeles för dåliga på både defensiva och offensiva hörnor och det blir för kostsamt, sa lagkaptenen Fredrik Johansson efter 4-6 (2-4) mot Sirius.

Sirius hemma var på förhand en bra poängchans. Men som vanligt sov hemmaförsvaret från början. Det hade inte ens spelats sex minuter innan två bollar hade hamnat bakom Christian Axelsson i hemmamålet.

- Det har varit så här mycket det sista, vi har fått en hörna i röven tidigt, sa Fredrik Johansson.

Matchen böljade friskt i första halvlek. Skillnaden var att Frillesås trycktes ut mot kanterna av ett tajt bortaförsvar. I andra änden var det stundtals rena autostradan.

- Vi anfaller med mycket folk men de är skickliga på att kontra och det blir kostsamt, sa Fredrik Johansson.

Vid 0-3 var känslan att matchen kunde rinna iväg. Men ett mål av Calle Litsmark i tveksamt offsideläge följdes upp av en kanon från Fredrik Johansson och plötsligt var det jämnt. I alla fall i 45 sekunder.

- Det är jävligt synd när vi får energi och kontakt. Vi har haft problem med att släppa in mål direkt efter att vi själva gjort mål, då får man ingen nytta av energin heller, sa 2-3-skytten.

Direkt efter avslag lyftes en lång lyra mot Frillesåsmålet. Anders Ahlstrand försökte ta ner bollen, fick den för långt ifrån sig och vips satt 2-4 i nättaket.

Och i första minuten av andra halvlek var det Fredrik Johanssons tur att ställa till det.

- Jag får en dropp av Matte som hoppar över klubban. Sen ser jag inte var bollen tar vägen, annars hade jag tagit den igen. Synd att det ska hända i den här matchen och i det här läget, sa Johansson.

Jimi Heinonen tog hand om bjudningen, rundade Axelsson och satte retfullt enkelt 2-5. Efter det lyckades aldrig Frillesås få riktig kontakt.

- Vi får ändå in 3-5 och det är långt kvar. Men vi är inte tillräckligt effektiva och får inte in bollen, sa Fredrik Johansson.

Återigen var det ordentligt svajigt på defensiva hörnor. Två mål och flera bra chanser därtill tilläts Sirius skapa med sina varianter.

- Vi är väldigt noggranna med hörnor, scoutar och går igenom hur vi ska stå, hur vi ska rusa. Det känns som att vi har lagt mycket fokus på att förbättra det, men det syns inte idag, sa Johansson.

Samtliga bottenkonkurrenter föll också under onsdagen. Nu blir söndagens jumbomöte med Tellus oerhört viktigt.

- Helst ska det bli en vinst, vi har absolut inte råd att förlora, avslutade lagkaptenen.