Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Gekås inför betalsystem för åtråvärd parkering

  Nu ska det bli ordning och reda på Gekås parkering. Från och med månadsskiftet mars/april kommer bilisterna att få betala parkeringsavgift. Ju längre de stannar desto lägre blir avgiften.

  De åtråvärda parkeringsplatserna närmast varuhuset leder till stor irritation och ibland till handgripligheter när kunderna är oense om vem som ska ha en speciell parkeringsplats. Från och med i dag är det slut med det.

  I fortsättningen ska den som vill parkera på någon av de 3000 platserna betala en avgift och blir sedan tilldelad en plats. Det nya parkeringssystemet innebär differentierade taxor. De som stannar länge i varuhuset betalar en lägre avgift än den som gör ett snabbt besök. Betalningen kommer att ske med företagets gula betalkort, och för den som checkar ut efter mer än tre timmar betalas det tillbaka en bonus på kortet, som blir större ju längre man är kvar och handlar.

  För att hjälpa trafikanterna att hamna på rätt plats ska Morgan Karlsson, känd från tv, byta jobb och övergå till att bli ansvarig för parkeringsvakterna som ska se till att ankomst och avfärd från området sker på rätt sätt.

  De första hundra gästerna på parkeringen kommer att få ett gratis parkeringskort som gäller under hela 2012, avslöjar Morgan Karlsson.