Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Göran Bengtsson tar över i Drott

  HANDBOLL Janne Göransson ut. Göran Bengtsson in. - Det känns kul, men det blir en tuff uppgift, säger Göran, dagen efter Drotts sensationella tränarbyte.
  Janne Göransson sparkades i samband med Drotts senaste match i måndags mot Guif. I stället blir det varbergaren Göran Bengtsson som tar över som tränare för Elitseriens nuvarande tabelltolva.
  - Jag fick en förfrågan i mitten av förra veckan, säger Göran till HN, på väg till första samlingen med sitt nya lag.

  Och hur funderade du då?

  - Det kändes rätt så givet. Jag brukar ju vara nere mycket och titta på matcherna och tyckte det skulle vara spännande.
  Göran Bengtsson gjorde som spelare 410 matcher och 1191 mål för Drott. På meritlistan har han även 135 A-landskamper, och ett SM-guld som tränare.
  De senaste åren har Göran tränat HK Varberg i division 3. Någon särskild strävan att bli elitserietränare igen säger han sig inte ha haft.
  - Nej, egentligen inte. Det var väl nu när den här chansen dök upp i så fall...

  Hur ser du på att ta klivet från trean till Elitserien?

  - Jag spelar ju inte längre så det ska nog gå bra, säger Göran och skrattar.
  Med lite mer allvarlig ton fortsätter han:
  - Klart man får vara mer uppdaterad och läsa på lite igen nu. Jag har inte koll på allting som förr i tiden. Ändå har jag sett de flesta lagen i serien.
  Till vardags jobbar Göran på Midroc i Varberg. Tränaruppdraget i Drott går att kombinera tack vare en samarbetsvillig arbetsgivare.
  - Det är väl det att jag får sluta tidigare vissa dagar för att hinna till träningarna. Sen om vi har bortamatcher som ligger längre bort får jag ta ledigt. Jag menar, man åker inte upp till Stockholm på en timme.
  Drott har han som sagt sett åtskilliga gånger i år, både på hemmaplan och i Göteborg. Sonen Tobias och Daniel Lindgren har han ju dessutom bra koll på sen tidigare. Göran tycker inte att laget fått ut maximalt av sin kapacitet än.
  - Det finns oerhört mycket talang i laget, men jag anser att den talangen inte har kommit fram hittills och det är det jag ska försöka förbättra. En röst utifrån kan säkert hjälpa dem att höja sig ett snäpp och ta några pinnhål upp i tabellen.

  På hemmafronten ersätts Göran av Marcus Jigenheim i HK Varberg.
  - Marcus har ju varit med mig en del, dessutom går han utbildning inom handboll, så det ska nog gå bra, tror Bengtsson.
  Själv säger Marcus om förtroendet:
  - Det var väl inte något som fanns i planeringen just nu egentligen. Men när vi kom till situationen att Göran skulle sluta och vi skulle hitta en ny tränare snabbt blev jag kanske inte förvånad att klubben vände sig till mig.
  Marcus Jigenheim tränar också föreningens P93:or och A-pojkar, men i och med uppdraget som seniortränare blir det nedtrappning i A-pojkgänget.
  - Det tar för mycket tid om jag skulle ha både A-laget och A-pojkarna, men de mindre grabbarna har färre träningar och matcher.

  Hur påverkas A-laget av att Göran försvinner?

  - Jag hoppas inte det blir så stor skillnad. Men det är alltid svårt att ersätta någon, speciellt en som klubben inte gjort sig av med av egen fri vilja. Ingen av spelarna ville att Göran skulle sluta, så det är i en lite knepig situation jag kommer in i bilden.