Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Fregatten bygger ut med 35 rum

Lobby och restaurang får en ansiktslyftning och 35 nya dubbelrum byggs. Så möter hotellet behovet av fler hotellrum i stan.

Clarion Collection Hotel Fregatten öppnade sitt hotell på Skeppsgatan i Varberg 1990. Då hade det stora huset tidigare använts som bland annat frys- och packhus. Den senaste renoveringen gjordes 2010.

Nu är det dags igen.

– Vi ser att det finns ett högt tryck på rum redan i dag och tror att det blir ännu högre när tunnelbygget börjar och byggnationen av Västerport startar, säger vd Josefine Gudmundson.

– Sedan följer ju avvecklingen av två reaktorer på Ringhals, fortsätter hon. De som arbetar med allt detta behöver ju någonstans att bo, även om det finns andra möjligheter än bara hos oss.

Fregatten hyr sina lokaler av fastighetsägaren Västerkulla, som äger en rad hotellfastigheter. Hotellen opereras av Nordic Choice Hotels under varumärkena Comfort, Clarion, Clarion Collection och Quality.

Nu mister Västerkulla hyresgästen och revisionsbyrån Pwc som huserar i byggnadens södra del. Därmed får hotellet möjlighet att ta över deras lokaler på första och andra våningen. Resultatet blir 35 nya standard- och superiorrum.

– Även de allmänna utrymmena ska renoveras, säger Josefine Gudmundson. Den delen kommer att vara klar före rummen som vi planerar kunna ta i bruk i höst.

Byggnationen börjar i januari.