Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Musik och lite till. Harald Bergengren och Andreas Lång bjuder på en konsert med lite extra tillbehör i Storan. Tavlor, dans och högläsning kompletterar framträdandet.

  Duo ger konsert med annorlunda inramning

  Andreas Lång och Harald Bergengren bjuder inte bara på musik när de spelar på Storan i Falkenberg. Det blir även dans, högläsning och konst. En konsert med lite annorlunda inramning kan man säga.

  Duon från Falkenberg har känt varandra ganska länge. Men det tog ett tag innan de insåg att båda spelade och flera år innan de kom till skott och började lira ihop.

  – Vi hade snackat om det ibland och när vi stötte på varandra på en promenad i våras kom vi i gång, berättar Andreas Lång.

  Han kommer från en spelmanssläkt och har skrivit låtar väldigt långt tillbaka. Det har blivit flera album i eget namn eller med visjazzgruppen Erna och förra sommaren gjorde han sin hittills största spelning på visfestivalen på Hwitan.

  Harald har spelat blues, rock och jazz tidigare, bland annat med The Second Time i Varberg.

  – Jag har nog spelat allting utom visor, så det här är spännande. Det enda som kan vara jobbigt är att så fort man lärt sig en låt så kommer Andreas med en ny. Han har så många på lager så man hinner knappt med, säger Harald med ett leende.

  Det är Andreas låtar som duon framför på fredag i Storan, plus två tonsättningar han gjort av Dan Andersson-texter.

  Vad är det som gör att ni två fungerar bra ihop?

  – Musikaliskt tycker jag att vi har likartade referensramar. Egentligen bygger mina låtar rätt mycket på blues. Ingen av oss säger att så här ska det låta utan det får gärna bli stilkrockar. Från början bad jag bara Harald att spela som han känner. Han har sett till att det blir arrangemang på låtarna så att de får en annan dimension, menar Andreas.

  – Jag tycker inte att hans låtar låter som vilken trubadur som helst, utan som Andreas Lång. Inte minst i texterna och därför känns det bra att spela inför en lyssnande publik på Storan. Det är så mycket man missar om man inte lyssnar, tycker Harald.

  Det blir inte bara musik på fredagens konsert. En stor tavla av konstnären Sabina Gavrilovic hänger på scen som scenografi och fler av hennes tavlor visas i anslutning till entrén. Dessutom kommer några hiphopdansare att dramatisera en av låtarna och det blir lite högläsning ur en bok.