Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den långa transportsträckan – ge mig slutet av mars

Warbergs överlägsenhet har tagit bort spänningen i seriespelet. Nu gäller det att se till att vara som bäst när det gäller, i playoffspelet.

Imorgon är det på dagen tre månader kvar till Warberg IC spelar säsongens sista seriematch. Dessa tre månader är egentligen bara en lång transportsträcka för den suveräna serieledaren som fortfarande är obesegrad efter att halva serien är avverkad. Elva matcher utan förlust och laget har endast tappat två poäng av 33 möjliga, vilket vittnar om deras överlägsenhet.

Om man ska hårdra det är det de där två första playoff-matcherna framåt vårkanten som Wic verkligen måste leverera. Ifjol vann både Lindås och Kalmarsund sina andrarundor enkelt när de ställdes mot den norra serien.

Läs mer: En stökig match med flera bråk och fula tacklingar

Under hösten har det funnits matcher där spelet periodvis inte varit så väldans övertygande. Men flera av spelarna och tränare Kent Göransson har berättat om den enorma trygghet som finns i truppen. Att även om man hamnat i ett underläge med flera bollar har det inte uppstått någon stress eller, utan en ”det löser sig”-mentalitet.

Det är ofrånkomligt att inte nämna Mattias Kongstads betydelse för Wic. Trea i poängligan och skytteligaledare med 18 mål på elva matcher är ett bevis på att han har spetskvaliteterna för att leverera i SSL. Mot Malmö blev det ett mål och vilket mål det var. Anton Birgersson petade ett frislag nere i hörnet till som Robin Westergren levererade en hård pass i luften till en framstormande Kongstad som direkt på volley smällde in 2-1. Men det blev knappt två perioders spel för poängkungen som i slutet av den andra perioden linkade av med en stukad fot.

”Det värker hela tiden. Jag hoppas inte att det är så farligt", sa Kongstad som höll rejält om vänstervristen och fick senare använda två klubbor som kryckor för att linka in i omklädningsrummet. Även Oskar Block skadade sig under bataljen i Skåne. Han tvingades utgå redan i den första perioden efter vad som såg ut att vara en rejäl lårkaka. ”Det känns riktigt illa”, var Blocks kommentar om skadan.

Med andra ord kommer uppehållet till 6 januari och hemmamatchen mot Lagan väldigt lägligt. De båda skadorna togs hand om omedelbart och förhoppningsvis är de båda spelarna tillgängliga när serien drar igång igen. Men det jag längtar till och ser fram emot är den näst sista helgen i mars när allvaret börjar på riktigt för Wic. Då spelas den första playoffmatchen. Det är något visst med känslan av slutspel. Det generar en större grad av nervositet bland folket på läktarna (mig inkluderad).

Nästan oavsett idrott och även om jag inte håller på något av de spelande lagen kan det ändå uppstå en ganska rejäl pulshöjning just för att man vet om hur mycket som står på spel. Jag och de andra åskådarna fick i kvällens match mot Malmö ändå uppleva en liten dos av slutspelsintensitet. Jag gissar att segertåget kommer fortsätta i samma takt även under våren. Men det är segrarna i playoffet som man verkligen måste ta hem. Ge mig mars och det nu!