Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Går i land. Cecilia Lundqvist och Andreas Thulin anlände till sitt annorlunda bröllop på var sin surfingbräda. För dem blev Apelvikens badstrand äktenskapets hamn.

  De surfade in i äktenskapet

  Nog blev det ett annorlunda bröllop alltid när Cecilia Lundqvist och Andreas Thulin gifte sig förra lördagen. De gled in i äktenskapets hamn på var sin surfingbräda och gick i land på Apelvikens badstrand där bröllopsgästerna och prästen Kalle Svensson väntade.

  Andreas Thulin, till vardags delägare i en av Varbergs fotoaffärer, har vindsurfat sedan han var 15 år och behärskar vinden och vågorna med stor bravur. Cecilia Lindqvist är inte lika skicklig men sade ändå ja när Andreas föreslog att de skulle anlända till bröllopet på var sin surfingbräda.

  – Vi ville ha en annorlunda vigsel som också blev en överraskning för våra släktingar och vänner och eftersom jag är gammal vindsurfare tyckte vi det skulle vara roligt att, så att säga, komma vattenvägen till bröllopet, berättar Andreas.

  För att allt skulle klaffa krävdes extraordinära förberedelser och tur med vädret. Andreas berättar att bara prästen och person till visste om vad som var på gång. Klädda helt i vitt gick Cecilia och Andreas en halvtimme före vigseln ut i vattnet vid Apelvikens badstrand med var sin surfingbräda. När de såg att släktingar, vänner och bekanta till dem samlats på stranden tillsammans med prästen gled de sakta in mot land.

  – Cecilia är ju inte så bra på att vindsurfa så vi hade var sin paddel också och paddlade in, berättar Andreas vidare.

  Efter att hjälpligt ha vridit ur vattnet från kläderna, så gott nu gick, förrättade komminister Kalle Svensson vigseln och förklarade dem därefter som man och hustru. Sedan bröt stora puss- och kramkalaset ut. En bit därifrån pågick en volleybollturnering där deltagarna troligtvis fick lite problem med spelet på grund av det överraskande inslaget.

  – Vi hade ju en otrolig tur med vädret och innan bröllopet var över hade solen nästan torkat våra blöta kläder, säger Andreas.

  Efter vigseln fortsatte brudparet och gästerna till Majas Café där bröllopsmiddagen väntade.

  Andreas, som började arbeta på Dagåhs Foto när han var 19 år, och Cecilia har varit tillsammans i elva år och har två barn tillsammans. Max är åtta år och Fanny är sex år. Familjen bor i Vare gamla skola, några kilometer söder om Varberg.

  – Det blev verkligen ett annorlunda bröllop, precis som vi ville ha det. Dessutom blev bröllopsmiddagen också en födelsedagsfest för mig eftersom jag fyllde 40 år dagen efter, säger Andreas.