Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Carlsson tar sikte på Solheim Cup

Säsongen startar rekordtidigt för Lynn Carlsson. I år finns också en extra morot på bordet.
- Det har alltid varit en dröm att spela Solheim Cup, säger Carlsson.

Under torsdagen kickar Europatouren igång årets säsong. Tre varv i Abu Dhabi är det som gäller för de 56 spelarna.

- Det är en tidigare säsongsstart än vad jag är van vid, men det är skönt att veta på förhand att man får tre varv, säger Lynn Carlsson.

Hela tävlingen spelas som en så kallad "pro-am", varje spelare paras ihop i lag med en amatör.

- Jag har ingenting mot det, men man får anpassa sig. Sen är det ett extra plus om man hamnar med någon som pratar engelska, men det ska nog inte vara något problem den här veckan, säger Carlsson.

Hon kommer till Abu Dhabi med karriärens klart bästa säsong i ryggen. Första pallplatsen på touren är tagen och Carlsson fick också spela sin första major i karriären. Målet för 2019 är givet.

- Jag vill fortsätta vara med i toppen, det största målet är att fixa en vinst. Sen vill jag självklart fortsätta spela majors och dessutom finns Solheim Cup i Skottland med som en bonus, säger Carlsson.

Läs mer: Första pallplatsen kom i september

Solheim Cup är likt herrarnas Ryder Cup matchen mellan Europa och USA som spelas vartannat år. Just nu ligger Carlsson på delad 19:e plats på tourens ranking där de tre bästa får en plats i laget. Därutöver hämtas fem spelare från världsrankingen samt fyra wildcards.

- Jag minns ju när jag var nere och kollade på Solheim Cup i Barsebäck och Halmstad. Det är verkligen något som jag har drömt om.

Vad krävs för att du ska ta den första vinsten?

- Det gäller att pricka in fyra bra varv. Jag vet att jag har spelet och kapaciteten, det gäller bara att ha tålamod.

Under vinterns korta uppehåll har Carlsson även hunnit med att flytta. Numer är det Stockholm och inte västkusten som är basen för Lynn som flyttat ihop med sin pojkvän.

- Vi trivs superbra. Jag har nära till flygplats och nära till bra träningsmöjligheter. Nu slipper jag pendla så mycket när jag väl är hemma, det gör jag tillräckligt annars ändå, säger Carlsson.