Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/16

Brand på Stena Recycling

En brand utbröt under söndagskvällen i Falkenbergs hamn. Brandkåren hade först svårt att hitta till platsen. När de kom fram visade det sig att en container med däck hade fattat eld.

Vid 17.45 larmades räddningstjänsten om en brand i hamnen i Falkenberg.

Stena Recycling var platsen för branden.

– Det är ett antal däck som har tagit eld efter att man har klippt plåt, säger räddningsledaren på plats Peter Wallin.

Han berättar att de hade svårt att hitta fram till platsen då sikten var begränsad.

– Först åkte vi hit för att vi skulle undersöka ett larm som SOS fått in om att det luktade rök, men när vi satt i bilen fick vi samtal om att det verkligen brann och vi uppgraderade insatsen, säger Peter Wallin.

Två brandbilar kom till platsen strax efter att Hallands Nyheter kom fram till brandplatsen. Fem brandmän hoppade ur bilarna och de agerade snabbt när de drog fram vattenslangen och påbörjade släckningsarbetet. Efter femton-tjugo minuter var det mesta av branden släckt.

– Som det ser ut nu finns det ingen risk för spridning, säger Peter Wallin.

En större kranbil med magnet anlände till platsen för att röja undan delar av skrotet som låg framför den brandhärjade containern.

– Vi gör så att för att vi ska kunna komma åt bättre. Och vatten har vi ju gott om här. Det är bara 200 meter till havet, säger Peter Wallin.

Vid kvart i sju tiden uppskattade räddningsledaren att de skulle behöva hålla på och släcka i ungefär trettio minuter till.