Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Båt undersöker misstänkt oljebälte

Kustbevakningen har varit ute med flyg under förmiddagen för att titta på det som man misstänker kan vara ett oljebälte utanför Varberg. En båt är nu på väg ut och om indikationen att det är olja kvarstår kommer man att släppa en oljeboj.

Under en rutinflygning i går upptäcktes ett 1,2 kvadratkilometer stort område i vattnet som skulle kunna vara ett oljebälte. Under förmiddagen har ännu ett flyg varit ute och kustbevakningen har indikationer på att det verkligen rör sig om olja.
– Det är molnigt och regndisigt i området och det är svårt att se med blotta ögat, men man har fått ytterligare en indikation på att det kan vara olja, säger Lars Belfrage, vakthavande befäl vid Kustbevakningen.
Efter överflygningen vände planet norrut och gör under förmiddagen en kontrollflygning utmed kusten upp till Kosteröarna, där det vänder.
- Vi har en båt på väg ut nu, KBV 103 från Falkenberg som är på väg hem från saneringen i Tjörn. Om vi fortfarande har en indikation kommer vi att släppa en oljeboj i området som den här båten kan ta upp, säger vakthavande befäl vid kustbevakningen.

Först efter lunch vet kustbevakningen mer om det förmodade oljebältet som driver mot land.