Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

FFF Thomas Askebrand_113636.jpg

Askebrands framtid fortfarande oklar

Bråda tider för sportchefer, eller hur, Håkan Nilsson? – Skojar du? Telefonen ringer stup i ett!, säger Falkenbergs FF:s sportchef.

Säsongens sista spark har knappt levererats, jobbet inför nästa säsong är i full gång.

Telefonsignalerna till Håkans mobil kommer ofta från agenter som har ”drömspelare” att erbjuda. Men även spelare själva hör sig för om eventuellt intresse.

Högprioriterat i FFF för tillfället:

Kontrakt med tränaren Thomas Askebrand.

Nyskrivning med de spelare vars kontrakt gått ut (Tibor Joza, Robin Ganemyr, Mattias Översjö, Daniel Johansson, Oscar Andersson och Johan Svahn).

Eventuella nyförvärv.

På måndagsträningen visade skåningen Richard Henriksson, 23, upp sina färdigheter. Han har spelat för Limhamn/Bunkeflo och var den senaste säsongen ordinarie i division 1-laget Rosengård, som mittfältare och som back.

– Jag känner Tobias Nilsson från vår tid i Malmö FF, avslöjade Richard som hastigast efter sitt första FFF-pass.

I nästa vecka testar Marcus Mårtensson, 20, småländsk anfallare som varit med i Kalmar FF:s trupp men den senaste säsongen glatt supportrarna i division 4-klubben IFK Berga.

Han svarade för 36 mål på de 22 matcherna och sånt ger eko. Därför har han testat hos allsvenska Örebro SK men kommer alltså också till Falkenbergs FF.

– Hur vi ska ställa oss till nyförvärv beror förstås på hur det går med kontraktsskrivningen med våra nuvarande spelare, påpekar Håkan Nilsson.

Det sägs dock att Tibor Joza ska ha fått ett kontraktsförslag från Häcken. Och att AIK återigen har anmält intresse för FFF-målvakten Stojan Lukic.

– Ingen formell kontakt har skett, lovar Håkan Nilsson.

Succétränaren Thomas Askebrand har fått några dagar till på sig att svara på FFF:s anbud.

Klubben vill ha honom kvar och har presenterat ett kontraktsförslag. Men Askebrand har annat att också ta ställning till – hans andra arbetsgivare, Göteborgs-Posten, vill ha tillbaka Askebrand fullt ut, på hans position som marknadsansvarig.

– Jag ska försöka få ihop det på något sätt, sa Thomas efter måndagsträningen. Men det är inte lätt.

Inte lätt att kliva av från ett välbetalt GP-jobb, där han varit i tjugo år. Inte lätt att tacka nej till ett fotbollstränarjobb, det roligaste Thomas vet.

Och det var ju för tjugo år sedan som han bestämde sig för att, förr eller senare, få träna ett allsvenskt lag.

– Det skulle kunna bli med Falkenberg, eller med något annat lag, säger han.

MEST LÄST