Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Intensiva inspelningar. ”Så ska det låta”-avsnitten spelas in under en väldigt kort tid. ”Ibland tänker man vad var det som hände? Det är så intensivt att man glömmer bort en del och därför är det alltid roligt att se de färdiga programmen”, berättar Falkenbergs­aktuella Angelica Alm.

Angelica Alm showar på Strandbaden

Pianisten Angelica Alm har precis spelat in en ny säsong av ”Så ska det låta”. Nu kommer hon till Falkenberg för att göra tolv julshower. – Ingen kväll kommer att bli den andra lik eftersom publiken är med och styr.

Hon föddes i Burseryd i Småland, men är uppvuxen i  Malmö där hon bodde tills helt nyligen. HN ringer upp någon vecka efter att hennes tredje säsong med ”Så ska det låta” har spelats in.

– Vi gör tolv avsnitt per säsong och det brukar bli ungefär två veckors inspelning. Det är väldigt intensivt, men är som att gå in i en sprudlande positiv energibubbla, berättar Angelica.

Vad är roligast?

– Att det är så spontant. Man vet aldrig riktigt vad som händer och får vara beredd på allt, beroende på vilken artist man har vid sin sida.

Vilken är höjdpunkten hittills för din del?

– När Lasse Kronér och Claes Malmberg gjorde ”Purple rain” av Prince. Det var både musikaliskt bra och ett otroligt roligt nummer när de kastade sig ut och verkligen bjöd på sig själva.

Varför sökte du dig dit?

– Min syster rekommenderade det efter att ha läst någonstans att de eventuellt skulle byta pianister. Jag tänkte att det skulle passa mig bra eftersom jag kört lite åt det hållet tidigare med duelling pianos.

Det är väl vad ni ska göra på Strandbaden också?

– Ja, konceptet i sig är väl känt i USA under lång tid. Men det är nyligen etablerat i Sverige. Så jag tror nog att publiken i Falkenberg kommer att känna att ”det här har vi inte sett förr.”

Vad innebär duelling pianos?

– Jag och min kollega Anna Persson kommer att ”battla” vid var sitt piano. Publiken får vara med och önska låtar och det handlar om att kunna spela önskelåtarna först. Sedan har vi med oss Andreas Karlsson som är en slags programledare och en riktig showman.

– Vi styr upp lite grann, men det är väldigt interaktivt med publiken och vi har en öppen dialog med den hela tiden. Julen kommer förstås att finnas med som tema, men annars blir det en härlig blandning av allt möjligt. Ingen kväll blir den andra lik eftersom publiken är med och styr.

Vad gör du när du inte är med i ”Så ska det låta” eller julshowar i Falkenberg?

– Jobbar mycket inom musiken. Har varit trubadur med gitarr och är utbildad sångpedagog. Nu gör jag mycket duelling pianos eller spelar med min syster (Samira Alm) som också är i musikbranschen. Sedan försöker jag resa så mycket som möjligt, gärna till exotiska platser. Men jag har varit ganska uppbokad ett tag och älskar att vara hemma i mitt hus vid havet också.

Du skriver egna låtar, men har inte gjort någon egen skiva ännu?

– Det är väl nästa projekt. Bara jag får lite tid över. Det har varit så mycket nu. Men jag tror på mina låtar som har lite singer/songwriter-stuk och längtar efter att få spela in dem.

Har du varit i Falkenberg ­tidigare?

– Inte så mycket. Har varit inne på hemnet och tittat lite och naturen runt omkring verkar vara helt oslagbar. Det ska bli kul att komma dit och bo där ett tag.