Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Sorcery31.jpg
Inget för veteraner. ”Sorcery” är ett actionspel som passar unga fantasyfans.

Actionäventyr för unga fantasyfans

Trollkarlslärlingen Finn hamnar ständigt i blåsväder, eftersom han sällan lyssnar på sin mästare. Och det är hans nyfikna sinne som sätter i gång en kedja händelser som ställer honom öga mot öga med den onda Mardrömsdrottningen.

Spel actionäventyr

Sorcery (The Workshop/nordisk Film)

Ålder: 12+. Format: Ps3

”Sorcery” är ett härligt äventyr som osar av influenser från ”Harry Potter” och liknande fantasyvarumärken. Och det är det första spelet som verkligen utnyttjar Move-kontrollerna på ett kreativt sätt.

Oavsett om du kastar trollformler, brygger egna trolldrycker eller återskapar raserade byggnader så gör du det lätt med Sonys rörelsekänsliga trollstav.

Och för det mesta fungerar det alldeles utmärkt. Du skickar eleganta blixtskott runt hörn där fienden tar skydd och byter lätt mellan olika elementbesvärjelser med svepande rörelser. Däremot fungerar det inte lika bra när du ska träffa motståndare på plattformar ovanför dig.

Spelet bjuder inte på någon större utmaning för veteraner, men är å andra sidan klart tänkt för en yngre publik. Och som actionspel för den publiken är det riktigt bra. Unga fantasyfans kommer att mysa över den härliga grafiken och de välspelade rösterna.

Däremot är det en relativt kortlivad kärlekshistoria. Om du är någorlunda haj på spel så kommer eftertexterna att rulla redan efter sex timmars spelande. Snålt kan tyckas, särskilt när man arbetat så länge med spelet (det premiär­visades redan 2010 på E3-mässan).

”Sorcery” är däremot det klart bästa Move-spelet på marknaden och kan rekommenderas för yngre spelare med förkärlek för magi, trolldom och sagohistorier.

MEST LÄST