Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Husockupanten i Glommen03.jpg

42-åringen menar: Jag betalar visst hyra

Den 42- årige man som anmälts hos Kronofogden för att inte ha betalat hyra påstår att uppgifterna är fel: –  Jag betalar 6 000 kronor i månaden.

På hn.se berättades om att mannen fått reda på att nyckeln till ett hyresledigt hus utanför Falkenberg fanns i en blomkruka och att han därefter gjort huset till sin bostad. Enligt husägarens advokat, Silvana Stoeva, har mannen inte betalat någon hyra och vägrar flytta med hänvisning till ett muntligt hyresavtal.

Mannen är mycket kritisk till att HN publicerat uppgifterna som han påstår är fel:

– Jag kan visa kvitton, säger han.

42-åringen medger att det finns en tvist med hyresvärden, en kvinna i 80-årsåldern, men påstår att hon ”har konflikt med alla hyresgäster”. Han hänvisar till advokat Anders Roy i Borås som försvarar honom i brottmål.

Anders Roy vill dock inte bekräfta att han skulle företräda 42-åringen i någon tvist med hyrevärden.

– Vad jag har för uppdrag för honom kan jag inte kommentera, säger Anders Roy.

42-åringen tillbakavisar också uppgiften i HN om att han snart ska in i fängelse. Han medger att han dömts till nio månaders fängelse i Borås tingsrätt, men betonar att domen är överklagad.

– Då kan man inte påstå att jag snart ska in i fängelse, eller hur?

Mannen ser sig inte som kriminell utan säger sig driva flera företag i olika branscher. Han vill inte säga något om att han har skulder på 855 000 kronor registrerade hos Kronofogden.

– Vad är det med det?

MEST LÄST