Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Östra spåret: Vi tror inte på det

  Föreningen Östra spåret tar beskedet om järnvägstunneln med ro. - Vi tror inte på det, det är ett spel för gallerierna, säger C-R Johansson, föreningens ordförande.

  Östra spåret jobbar för en dragning av järnvägen utanför stan, väster om motorvägen. Att infrastrukturminister Åsa Torstensson nu väntas bekräfta att regeringen planerar för finansiering av en järnvägstunnel under Varberg var väntat för föreningen.

  – Varberg finns med på kartan, hon måste säga så. Men vi är helt emot att lägga pengar på en infrastruktur som inte har framtiden med sig. Det är orealistiskt i en värld där godstrafiken ökar. Det finns ingen anledning att dra ned den i en tunnel under stan, säger C-R Johansson.

  Föreningen vill nu att kommunen kallar till informationsmöten om dubbelspårsprojektet. En skrivelse daterad den 26 mars har skickats till kommunen där man kräver svar på frågor om projektet. "Många Varbergsbor, vet inte, förstår inte, hur dubbelspårsprojektet med en tunnel under stadskärnan är tänkt att fungera.” skriver de.

  – Vi är många aktiva som har lagt ned mycket jobb, och tittat på ritningar, men när man ringer upp politiker i kommunfullmäktige och frågar om detaljer vet de inte något. Nu kräver vi att kommunen talar om hur de har tänkt sig det hela, säger C-R Johansson.