Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vi ville rätta till ett misstag

Svar

till Ulla Rickardsson (1/11).

Insändare. Ulla Rickardsson, rutinerad centerpartist, ifrågasätter i en insändare mitt agerande under den så kallade ”Frostlund-affären”. Tyvärr innehåller insändaren en del felaktigheter.

Det som hände var att jag ca tre veckor efter beslutet förstod att de uppgifter om samarbets- och arbetsmiljöproblem vi fått inför beslutet inte var helt korrekta och i några fall överdrivna. Jag insåg mer och mer att problemet inte var kopplat till en individ utan till flera. I det läget bestämde jag ett möte med Frostlund för att undersöka möjligheten att upphäva beslutet. Eftersom att han då erbjöd sig att avstå från sitt avgångsvederlag och återgå till sin tjänst så valde jag att sätta verksamhetens bästa framför prestige.

Jag gjorde ett misstag när jag litade på de uppgifter som presenterades för Mari-Louise Wernersson och mig inför beslutet utan att undersöka dem mer själv. Den 26 september fanns en chans att rätta till det misstaget, slippa avgångsvederlaget på 2.7 miljoner och få tillbaka en duglig skolchef. Vi socialdemokrater tyckte att vi skulle ta den chansen men tyvärr ville inte en majoritet i kommunstyrelsen det. Prestige och makt är tydligen viktigare än att göra rätt.

Per Svensson (S)

oppositionsråd

 

MEST LÄST