Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Vi vill göra Falkenberg ännu bättre

  Insändare

  Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

  Svar

  till Per Svensson (11/4).

  Falkenberg. Per Svensson (S) ondgör sig över att vi söker väljarnas förtroende i höstens val och ironiserar över att vi vill tillföra ett nytt ledarskap. Han menar att det andas självkritik, då vi tillhör den styrande majoriteten. Det är helt rätt, likväl som att kritiskt granska andras förslag, måste man också idka självkritik och ständigt vara beredd att ompröva.

  Vi delar Per Svenssons åsikt om vårt misslyckande med skolan, som vi tyvärr delar med ytterligare cirka 200 kommuner. Vi behöver tydligare kontroller, kvalitetsmål, tidigare stöd, samt ordning och reda i skolan och klassrummen. Vi hoppas att Michaels Svenssons åtta år i Riksdagens utbildningsutskott ska kunna göra att vi kan bidra med en del nyttiga inspel och förslag.

  Vi har visat i några nämnder, inte minst socialnämnden, vad moderat ledarskap innebär. Vi är en del av Alliansen, en ”familj” som delar grundvärderingar och vill göra Falkenberg ännu bättre. S fick 35 % i förra valet. Det inger respekt och en vilja till samarbete. Vi vet att väljarna förväntar sig det. En vital demokrati förutsätter också en bra opposition. Vi ser gärna att du Per, fortsätter med detta, men inbjuder också till bra samtal om vår kommun.

  Michael Svensson (M)

  Moderaternas första namn i höstens val.

  Ninni Gustavsson (M)

  Moderaternas andra namn i höstens val.