Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

jobb
Arbete. För att det alltid ska löna sig bättre att arbeta än att leva på bidrag föreslår vi att ett bidragstak införs.

Vi prioriterar dem som arbetar, vill arbeta och har arbetat

Budget. Moderaternas budgetmotion för 2018 prioriterar dem som arbetar, vill arbeta och har arbetat. Den tar sikte på att lösa Sveriges stora samhällsproblem och rustar svensk ekonomi för den dag då konjunkturen vänder ner igen.

En budget för dem som arbetar, vill arbeta och har arbetat. Moderaterna stärker arbetslinjen genom att sänka skatten med tydlig inriktning mot vanliga löntagare och lägre inkomster. För en familj med två heltidslöner handlar det om nästan 1 000 kronor per månad. Vi höjer också brytpunkten för när man betalar statlig inkomstskatt. Det gör att över 90 procent av grundskolelärarna slipper betala statlig inkomstskatt. Det är den störta skattereformen sedan jobbskatteavdragen infördes 2006.

För att det alltid ska löna sig bättre att arbeta än att leva på bidrag föreslår vi att ett bidragstak införs. Moderaterna sänker också skatten för Sveriges pensionärer samtidigt som vi även gör det mer lönsamt att stanna kvar i arbete något eller några år längre.

Vi fokuserar på att lösa Sveriges stora problem. Moderaterna gör den största budgetsatsningen på lag och ordning i Sverige på över tjugo år. Det handlar om att bekämpa vardagsbrottsligheten och öka den grundläggande tryggheten i hela Sverige.

Vårdköerna har fördubblats, på bara tre år, under nuvarande regering. Detta skapar oro, lidande och undergräver tilltron till att välfärden finns där när vi behöver den. Totalt satsar vi därför 19 miljarder kronor den kommande budgetperioden för att korta köerna och höja kvaliteten i vården.

Integrationen fungerar inte. Därför föreslår vi bland annat att det införs en integrationsplikt samt att fler får möjligheten att lära sig jobbet på jobbet genom ett inträdesjobb.

Moderaterna rustar Sverige för sämre tider. Ekonomiskt ansvar handlar om att rusta landet för framtiden. När ekonomin går bra gäller det att bygga upp buffertar och genomföra strukturreformer som bygger Sverige starkt.

Medan regeringen lagt en budget som kanske gynnar Socialdemokraterna på kort sikt, presenterar Moderaterna en budget för 2018 som tar ansvar för Sverige på lång sikt.

Elisabeth Svantesson (M)

ekonomisk-politisk talesperson

Jörgen Warborn (M)

riksdagsledamot i Hallands län

Jenny Petersson (M)

riksdagsledamot i Hallands län

Michael Svensson (M)

riksdagsledamot i Hallands län

MEST LÄST