Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

gödsel
Gödsel. Att som vegan i Sverige välja bort produkter som odlats med hjälp av djurgödsel är omöjligt då det inte finns någon märkning för det.

Vi måste inte döda djuren för gödslet

Svar

Veganer utnyttjar också djuren (10/11).

Insändare. Nu måste jag få lägga mig i debatten: Jag tycker inte att du ska förminska den goda vilja som gör att en person väljer att äta veganskt. Att som vegan i Sverige välja bort produkter som odlats med hjälp av djurgödsel är omöjligt då det inte finns någon märkning för det, och därför handlar inte detta om hyckleri eller dubbelmoral som du påstår, Robert Isaksson.

Det jag framför allt vänder mig emot är den moderna köttindustrin där så gott som allt kött produceras. Hur många köttätare föder upp sina egna djur? Vi behöver inte äta kött. Vi klarar oss mycket bra utan. Djuren, naturen och planeten klarar sig mycket bättre om vi inte äter kött. Detta är fakta.

Vi måste inte döda djuren för att använda deras gödsel. Vi kan värna gamla lantraser utan att döda dem. Vi kan ha djur på betesmarker utan att döda dem. Var finns det naturliga kretsloppet i den moderna köttindustrin?

Ett tips; googla Gustaf Söderfeldt, grisbonden som blev vegan. Det är dags att vakna upp till verkligheten.

Ulrika Tennberg

 

MEST LÄST