Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

brand
Brand. Vi är inte okunniga i området kring att använda och förstå alternativa metoder tvärtom vi är nyfikna och engagerade, skriver signaturen Brandman i Väst.

Vi är inga bakåtsträvande brandsoldater från forntiden

Svar

på ”Bränder kan släckas på bättre och effektivare sätt” (3/3).

Insändare. Men snälla Tommy Magnusson och alla andra som verkar ha något emot att det ska vara en tillräcklig bemanning i våra brandbilar, tror ni att vi är några bakåtsträvande stenåldersmänniskor i Räddningstjänst Väst vars enda mål är att vilja rökdyka? Nej, vi vill bara ha rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb vare sig det gäller en brand, trafikolycka, en drunkning, en översvämning eller vad som helst som du Tommy och alla andra invånare kan komma ringa 112 om! Och det har vi inte i Falkenberg som det ser ut i dag, vi är för få i bemanningen!

Precis som i flera andra yrkesgrupper tycks pengar spela större roll än individers välmående och säkerhet(!) hos oss kan dock det ställas på sin spets, liv eller död, när du eller någon annan ringer efter hjälp, och att då inte kunna ge allt man har pga dumma politiska/snåla beslut känns ytterst tråkigt för vår yrkesstolthet! Att åka därifrån och känna, vi kunde gjort bättre.

Anställda i dag har antingen tiotalet års erfarenhet eller en gedigen skolutbildning på två år, vi är inte okunniga i området kring att använda och förstå alternativa metoder tvärtom vi är nyfikna och engagerade, vi är inte bakåtsträvare, vi vill bara få rätt förutsättningar att göra ett bra jobb likt alla andra yrkesgrupper!

Debatten har fastnat för mycket på rökdykning, alla andra uppdrag som vi räknas att kunna genomföra med bravur då? Tror ni inte det behövs folk på en större trafikolycka? I Falkenberg kommer det fram 3 (!) brandmän redo att hugga in i en kollision på E6 med kanske flertalet skadade, bil/lastbil...

Skippa all diskussion, anställ fler så vi kan göra vårt jobb – hjälpa er när ni behöver oss!

Brandman i väst

MEST LÄST