Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Varför får vi inte rösta?

Varberg. Tunnelfrågan är en av de viktigaste frågorna som Varberg har haft. Då hade det varit bra om frågan avgjorts med en folkomröstning.

Alla som varit med från början av denna ödesfråga minns kanske hur vagt den framställdes från politikernas sida. Det är ingen fara sa man, när någon vågade protestera, det är inte ens säkert att Trafikverket ställer sig bakom tunneln.

Sedan har åren gått och alla protesterande röster har nonchalerats eller motargumenterats med ibland rena lögner. Som t ex att Östra Spårets förslag skulle bli lika dyrt! Eller att vi medborgare under de val som varit, kunde ha röstat på andra partier, som vadå? Pensionärspartiet, som konsekvent nonchaleras av de andra partierna. Eller SD, när man inte sympatiserar med deras främlingsfientlighet?

Nu när det verkar som nuvarande regering kommer att tillsätta pengar till tunneln, på bekostnad av inlandsvägarna,återstår det bara att hoppas att nästa regering skrotar bygget och satsar på en billigare och säkrare lösning.

Finns det någon som har tagit reda på hur många av pendlarna som hade haft lika nära eller närmare till en Östra station? Med tanke på alla bilar som trängs vid och omkring nuvarande station, så är det väldigt många. Och finns det någon som har räknat ut vilka som har råd att bo i den nya stad som skall växa fram vid havet och hur många av dom som kommer att vara pendlare?

Jag avslutar med att fråga: Hur kunde Varbergspolitikerna motivera tunneln med att majoriteten vill ha en sådan, utan att först ha en folkomröstning?!

Lars Calde

MEST LÄST