Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

hallandstrafiken app
Busstider. På samma tid som jag ska fylla på ett resekort eller sälja biljett via betalkort kan jag släppa ombord 10-15 personer med periodkort, reskassa eller via appen.

Ursäkta röran – vi bygger om

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Insändare. Som busschaufför i Varberg upplever vi denna röra på daglig basis. Jag och mina kollegor ber alla våra resenärer som har fått dras med förseningar om ursäkt men vi gör vad vi kan för att ni ska hinna fram i tid. Vårt motto är att ni ska känna er trygga samtidigt som vi ska kunna tas oss fram så snabbt men bekvämt som möjligt. Vägbyggen gör att vi i dagsläget inte kan köra för full kapacitet.

Det är dock inte det enda bekymret, många gående och cyklister tar tyvärr förgivet att vi ska se dem och stanna för dem i tid. Detta är att leka med elden. Vi gör vad vi kan men många gånger har inte den gående eller cyklisten företräde. Man får inte gå rakt ut i vägen och tro att man har rätten på sin sida; ömsesidigt respekt gäller i trafiken och den dagen då det händer en olycka så är det inte mitt fordon som tar den största smällen. En vädjan till er är att ni gärna ser er för en extra gång, att ha företräde och ha rätt är inte = med att man är skyddad.

Hur ska vi kunna minska förseningarna då? En vädjan från vår sida är att ni passagerare hjälper till.

Den största boven i dramat är inte enbart vägbyggen; nej på samma tid som jag ska fylla på ett resekort eller ställa ut en biljett via betalkort kan jag släppa ombord så många som 10 – 15 personer med periodkort, reskassa eller via appen. Så för att hjälpa oss kan man exempelvis vara uppmärksam på sitt saldo på resekortet och kanske ladda det på stationen eller börja använda Hallandstrafikens app. Det är även det bra om man är förberedd och inte börjar leta efter kortet när det är ens tur. Att åka med landsvägsbussarna i stadszoner eller åka med endast en hållplats leder även de till förseningar. Varje stopp tar ca 45 sekunder till 1 minut körtiden. Det är även bra att tydligt visa genom ögonkontakt eller vinka om man vill åka med eller om man väntar på en annan buss vid en hållplats.

Att jobba tillsammans gör att vi lyckas hålla ner förseningar till den dagen då Varberg åter är körbar stad.

Peter

MEST LÄST