Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Urholka inte äganderätten

Pengar. Leif Östling har bestämt själv hur han vill på ett lagligt sätt placera sina egna pengar som han lagligt har intjänat.

En del personer har uttalat sig mot hur han handskas med sina egna pengar, och därmed medverkar de till att urholka äganderätten hos enskilda personer.

Är det så att dessa personer (finansministern, journalister och andra) anser att vi skall, inte bara följa lagar utan även be om tillåtelse hur vi förfogar över våra egna pengar, så är det säkert ett lagbrott (för någonstans kan man väl utläsa i våra lagar att varje svensk har äganderätt över sin egen egendom) att urholka privata äganderätten? (om det inte är det så borde det var så i en västerländsk rättstat)

Jag tycker det är häpnadsväckande att en finansminister vill urholka privata ägandet på detta sätt. Även en C-politiker gör sig till tolk för denna ståndpunkt.

Finansministern borde ju inse följande: Väldefinierade äganderätter som upprätthålls av en rättsstat är en av de viktigaste förklaringarna till länders välstånd.

Bengt Åke Salsgård

MEST LÄST