Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

tvspel
Lärorikt. När man till exempel spelar tv-spel eller kollar youtube så lär man sig mycket saker.

Tv-spel är inte dåligt för ungdomar

Tv-spel. En stor del av den äldre generationen klagar på att barnen sitter inne med sina mobiler, tv spel och paddor. De äldre säger att barnen slösar bort sin barndom och att man i princip blir hjärntvättad. De har fel.

En större del av dagens ungdomar och barn sitter inne under sin fritid och skola med olika kopplingar till internet. Detta tycker många är dåligt men sanningen är att det är väldigt lärorikt. När man till exempel spelar tv-spel eller kollar youtube så lär man sig mycket saker. Om man jämför dagens ungdomar med en ungdom för 20 år sedan så har engelskan utvecklats nästan dubbelt så mycket. De lär sig också att bli fingerfärdiga. I en större del av tv-spelen måste man skapa en plan, göra taktiker och verkligen tänka efter innan man gör något för att få ut det bästa av spelet. Detta gör också att barnen får ett mer logiskt tänkande och att de lättare kan lösa problem i verkligheten.

Men att sitta inne hela dagarna är inte hälsosamt. Flera tusen ungdomar är överviktiga och sitter inne och spelar om dagarna. Aftonbladet.se skriver ”Internet påverkar övervikt”. Ja, detta må vara sant mer det är mer än fyra gånger så många ungdomar och barn som är ute och rör på sig också. Detta är ett ansvar som föräldrarna måste ta och hålla koll på sina barn. Att sitta inne hela tiden är inte heller bra men om man gör det till en viss gräns.

Barn, fortsätt att spela, fortsätt kolla youtube och film, det är bra, men ni får aldrig glömma att röra på er! Ta hand om er.

Egon Rosenström/O.Lj

MEST LÄST