Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Akaren 06
Åkaren. Alla har ett gemensamt problem på Åkaren och det är att man är bostadslös.

Tankar kring Åkarens flytt

Insändare. Jag är en tjej som bott på Åkaren och jag undrar just nu vad och hur Varbergs kommun tänker. Alla har ett gemensamt problem på Åkaren och det är att man är bostadslös. Det är svårt att få en bostad i Varberg som på många andra ställen. Den här hjälpen har varit guld värd – i alla fall för mig.

Jag har lite åsikter jag vill dela med mig av:

Människorna som bott/bor där har kanske haft otur på olika sätt och haft svåra motgångar i livet. Vissa behöver mer stöd och hjälp att hantera skeenden i livet medan en del klarar sig hur bra som helst på egen hand, så är det ju överallt.

Nu ska boendet flytta till Väröbacka och personalen ska vara kvar i stan i nya lokaler. Det rimmar ganska illa tycker jag.

Det är en lösning för nu, men sen då? Hur ska personalen veta vad som händer där på kvällar, nätter. Jag tror att det kommer att bli mycket stökigt med så många olika individer med olika behov/personligheter och i slutänden kommer det att bli mycket, mycket dyrare för kommunen. Det stödet som ges i dagsläget kan man fundera om det fungerar och räcker till. Jag anser att det är resurs-slöseri.

Den här modellen ska nog granskas både en och fler gånger. Bättre samarbete med olika instanser måste till.

Att sitta en timme och söka bostad i veckan, vad hjälper det? Vi/de som sitter med betalningsanmärkningar, det är ju ingen idé ens. De privata hyr ju oftast ut per säsong, tillfälligt.

Personalen kunde utbildas till att vara behjälpliga på andra sätt, till exempel i kontakter med andra myndigheter, läkare med flera så att det blir en bra hjälp på vägen till större självkänsla/att kunna stå upp för sig själv och att man får veta vilka rättigheter/stöd som finns att tillgå. Sedan uppföljning som är så viktig. Då tror jag iallafall att det skulle bli bättre för den lilla människan. Tack för att jag fått dela med mig av mina åsikter.

TrasigSjälPåVägTillNyttLiv

MEST LÄST