Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

afghanistan
Otänkbart. Hur kan de ens tänka på att skicka afghaner tillbaka till Afghanistan som dödar människor varje dag?

Stoppa utvisningarna av oss afghaner

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Insändare. Jag är en kille som kommer ifrån Afghanistan och som kom till Sverige helt ensam. Jag har bott i Sverige i två år och tre månader. Tyvärr har jag fått avslag på min ansökan att få stanna i Sverige och det är inte bara jag som fått avslag från Migrationsverket utan de flesta afghaner har fått avslag. Jag har verkligen försökt lära mig svenska bra, lära mig om samhället och vara en bra person.

Men nu vet jag inte vad som ska hända i framtiden och det är mycket svårt för mig och mina landsmän från Afghanistan. För att jag vet inte om jag får stanna i Sverige eller om de ska skicka tillbaka mig till Afghanistan. Jag vill säga att de afghaner som kom till Sverige före 2016 utan giltiga papper och som är under 18 år eller över 18 år ska få stanna i Sverige.

För det första, hur kan de ens tänka på att skicka afghaner tillbaka till Afghanistan som dödar människor varje dag?

För det andra, i Afghanistan finns många terroristgrupper som växer upp mer och mer. Det är inte bara talibangrupper utan det finns också IS.

För det tredje, i Afghanistan finns olika religiösa grupper, en av dem är shia och talibanerna dödar oss som är shia.

Jag vet att det är svårt för Sverige att ta hand om alla invandrare. Men de som kom före 2016 och lärde sig språket och började ett nytt liv i Sverige utan krig borde få stanna. Sverige ska tänka på de som går i skolan och som försöker fixa nya liv i Sverige. De flesta afghaner kom från Iran till Sverige och de vet ingenting om Afghanistan. Då blir det lätt för talibanerna eller isis att fånga dem när de kommer till Afghanistan. Jag tror inte att Sverige vill det.

En kille från Gymnasieskolan Falkenberg

MEST LÄST