Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

öresundståg
Tågtrubbel. Öresundståget blir ofta försenat så man missar bussen i Varberg.

Stoppa adrenalintåget!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Insändare. Öresundståget som skall avgå 06:52 norrut från Halmstad blir alltid försenat varenda dag. Anledningen till detta är att SJ har ett x3000-tåg som passerar ”Vareväxeln” cirka klockan 07:20-07:24 vilket även är tiden då Öresundståget ska vara inne vid Varberg Station. Öresundståget får alltid stå och vänta in SJ-tåget, även om SJ-tåget blir försenat. Väldigt sällan kan det dock bli så att Öresundståget får klarsignal direkt att köra vidare om SJ-tåget är tidigt men detta är i undantagsfall. Problemet är att när tåget blir försenat till Varberg missar man även anslutande buss och då speciellt busslinje 2 mot Erlandsgård/Sjukhuset som avgår 07:29 från stationen. Vissa busschaufförer är snälla och inväntar tåget men många kör såklart vid utsatt avgångstid.

Man får en riktigt adrenalinskjuts igenom hela kroppen som bara forsar när man kommer till Varberg och ser bussen starta motorn när tåget saktar in och man får med hjärtat i halsgropen vinkandes springa mot bussen.

Om bussen kört iväg tvingas man springa ut på vägen och vinka till busschauffören och hoppas på att denna är godhjärtad nog att stanna och plocka upp en. Man får oftast även en konstig blick från busschauffören. Vissa personer brukar ta ut sin ilska över förseningen på busschauffören även fast det inte är deras fel, trots allt sköter de ju bara sitt jobb.

Skickar man e-post till SJ säger de att de har bokat den tiden av Trafikverket för att få köra ”Apelvikssträckan”. Skickar man e-post till Trafikverket säger de bara att Öresundståget har ansökt om att köra där vid den tiden, aldrig att det har varit huggen i sten att de ska köra där då.

Trafikverket hänvisar också att man kan skicka e-post till Öresundståget, men då känner man sig bara liten på vägen för problemlösningen.

Men om fler känner igen sig med detta: Skicka e-post till Öresundståget och be dem om att avgå lite tidigare från till exempel Helsingör i Danmark.

Niklas Andersson

MEST LÄST