Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Sluta klaga på skolmaten!

  Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

  Skola. Jag är en 17-årig student som går på gymnasiet. Dag in och dag ut får jag stå ut med tjat från mina klasskompisar om hur äcklig skolmaten är och att den inte på någon nivå är ätbar.

  Maten som serveras i skolan är nyttig och utgår från allt som en människa bör få i sig. Maten är menad att vara nyttig och alltid bra lagad. Det finns också nästan alltid olika alternativ att välja på.

  Jag förstår att människor tycker annorlunda och att alla inte kan gilla skolmaten, men då råder jag alla att tänka till en gång extra. Vi har det privilegiet att få vällagad mat i skolan varje dag, som dessutom inte kostar någonting, samtidigt som människor runt om i hela världen svälter. Att då behöva höra på hur elever runt omkring mig klagar på maten, som vi får serverad, gör mig bara riktigt arg.

  Om man inte äter lunch i skolan blir det mycket svårare att koncentrera sig, samt prestera, på lektionerna och på prov.

  Därför uppmanar jag nu er alla som konstant klagar på skolmaten att lägga av med sitt gnällande och börja äta maten istället för att slippa gå runt svältandes i skolan som i princip är ett heltidsjobb för oss elever!

  Isabella