Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Roger Lundsten / TT

  Sluta bygga för shoppingturismen

  Håll fast vid gamla, befintliga byggplaner. Även efter valet.

  Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

  Ullared. Dags att sätta sig på tvären och säga stopp för byggnationer i Ullareds centrum som enbart har i syfte att tillgodose hitresande shoppingturisters upplevelser, den nuvarande politiska ledningen för Falkenbergs kommun och Gekås-koncernen.

  30 fastigheter, som innehållit minst 50 lägenheter har försvunnit i Ullareds centrum till förmån för denna näring och liknande verksamheter. När det finns redovisade detaljplaner som ersättning för det förlorade fastighetsbeståndet som innehåller ett brett urval av olika lägenhetsformer i Ullared och dess närhet för vanligt folk att permanent bosätta sig i. Först då kan Gekås-koncernen och den politiska ledningen i Falkenbergs kommun börja planera för byggnationer som tillgodoser en ökande shoppingupplevelse i Ullareds centrum.

  Region Halland och den politiska ledningen för vår kommun låter Gekås-koncernen i princip göra vad man vill bara vinsterna från denna näring hamnar centralt i Falkenberg och Halmstad.

  Vi har på senare tid i våra medier kunnat läsa att Gekås-koncernen tillsammans med HSB nu bygger för vanligt folk i närheten av stadskärnorna i Falkenberg och Halmstad. I Halmstad färdigställs just nu ca 375 lägenheter. I Falkenberg pågår byggnation av cirka 160 lägenheter samt att Gekås nyligen övertagit det omdiskuterade högrisk och höghusbyggnationen som enligt våra ledande politiker kommer att bli ett landmärke för Falkenbergs stad.

  Det är befolkningen i Ullared och dess närhet som i över 55 år stöttat och byggt upp denna näring. Observera det är inte våra nuvarande politiker eller de som i dagsläget styr över Gekås- koncernen som från början byggt upp denna näring.

  Som vanlig inför kommande val aktualiserar nu våra ledande politiker återigen FABO:s höghusbygge i Ullared. Dessa planer togs fram för över tio år sedan och har sedan aktualiseras inför varje ny valperiod. När valet är avklarat avsomnar den tänkta byggnation och dyker upp först inför nästa valperiod.

  Noteras skall att en och samma person sitter i ledande position både i Falkenbergs stadshus och Gekås-koncernen.

  Undertecknad som på nära håll kunnat följa utvecklingen från det att Ullared var ett stationssamhälle och då tvätterimäster Gunnar Karlsson övertalade Göran Karlsson, Gekås grundare, om att överta Textil-boden i Ullared av makarna Tage och Elsvig Andersson. Detta blev starten till Ullareds Manufaktur: sedermera Gekås i Ullared.

  Hans-Erik Hansson