Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Risk att skattebetalarna får ta notan

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Svar

till Jana Nilsson

Insändare. Med en fritt flödande fantasi kan man bygga många luftslott, men naiva förhoppningar räcker inte ens som utgångspunkt för att rädda industribyggnaden Renen.

I tolv år har Socialdemokraterna i Varberg, med Jana Nilsson i spetsen, velat skapa ett kreativt centrum för företag som jobbar med utveckling, framtid och innovativa idéer.

Det låter väldigt tjusigt och jag väntar bara på att Socialdemokraterna skall presentera en lång lista på alla dessa företag som skall befolka denna i dubbel bemärkelse utsiktslösa byggnad.

Man har haft gott om tid på sig att plocka fram namn på företag som är beredda att betala den väl tilltagna marknadshyra som en gigantisk investeringskostnad skulle resultera i.

För inte är det väl tänkt att Varbergs skattebetalare skall subventionera hyrorna för privata företagare!

Nej, risken är i stället att skattebetalarna kommer att få stå för hela kostnaden för ett totalfiasko, där summan 60-70 miljoner kronor är tilltagen i underkant.

Testa då hellre marknaden och se hur många privata entreprenörer som är beredda att satsa riskvilligt kapital på ett dylikt äventyr. Den bönen lär dock klinga ohörd!

Sven Andersson (M)

ledamot av kommunfullmäktige i Varberg

 

MEST LÄST