Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

På vilket sätt förtjänas miljarderna?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Insändare. Nu går det enkla och hycklande drevet mot Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling. Vanligt förekommande ogenomtänkta svar på en känslig fråga, från en nyhetsbevakande journalist, blir i vanlig ordning huvudämnet i efteranalysen. Och drevet är igång. Stoppa in en pinne i brasan. Det ger fyr för många lösnummer, långa texter och tv-debatter.

Vad gjorde tidigare regeringar för att med skatteregelverk förbjuda omtalade förmögenhetsplacering? Vad har nuvarande regering gjort? Vad har det för svenskt vidkommande mångmiljarddyra EU gjort? Bara pratat. I efterhand, om människors motbjudande ovilja över att betala skatt. Skatt skall betalas efter de regelverk för beskattning regering och riksdag beslutat.

Jag tror inte att svenskar är emot att betala skatt efter bärkraft. Skattemedel skall effektivt utnyttjas till det t ex kommunal skatt är avsedd för. Utbildning, vård och omsorg. I dessa verksamheter finns inga utrymmen för många miljonvinster. I så fall har vi fel politiska mätbara regelverk för verksamheten, betalar för hög skatt till verksamheten, eller får utbränd personal som för egen del kräver mer skattefinansierad vård.

Ett omsorgsfullt samhälle med klara långsiktiga regelverk är gott och rikt, för alla.

Östen Nilsson

MEST LÄST