Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Oavsett vad så ska inte djuren utnyttjas

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Svar

på ”Läs på om kretsloppet i naturen” (30/10).

Djur. Hej ”djurvän”. Det som jag och alla andra veganer vill komma fram till är att det spelar ingen roll hur ”fint och som i himmelriket” djuren har det i Sverige som majoriteten påstår, vi tycker inte att djuren ska utnyttjas oavsett om det är i industriell djuruppfödning, småskaliga produktioner eller inte.

Det är inte på långa vägar mer miljövänligt att äta ”närproducerat och lokalt” kött. Människor blir upprörda då de tycker att den växtbaserade maten bara handlar om transporter från andra sidan jordklotet, man får ofta som vegan höra hur vår mat förstör jorden med transporter, det dessa människor inte har reflekterat över är vart deras mats mat kommer ifrån. Det är sojan som går till djurfodret som skövlar regnskogarna, det är er soja som förstör vår jord, inte veganernas.

De riktiga djurvännerna äter eller utnyttjar inte sina vänner, människan skulle ju aldrig få för sig att äta sin älskade hund men så fort de har slutat klappa sin bästa vän så sätter de tänderna i sin andra vän som de påstår, för de är ju djurvänner trots allt? Man är ingen djurvän om man inte är vegan.

Man behöver inte använda djurgödsel för att odla, det går minst lika bra med matavfall och färskt gräsklipp.

Det är en väldigt lång resa innan veganism är normen i denna värld, förhoppningsvis har människan hunnit tänka innan vi har utrotat oss själva och planeten, men fortsätt ni att blunda för det vi har att säga, bara ni får ert bacon.

Den riktiga djurvännen

MEST LÄST