Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Naturen klarar sig bäst när man låter den vara

Svar

Veganer utnyttjar också djuren (6/11).

Insändare. I dagens samhälle så går det inte att leva veganskt till 100 % då vi fortfarande gödslar våra åkrar med djurgödsel, vi klär våra bilar i djur och de finns även omedvetet i våra hem såsom i eluttagen och tändstickor för att nämna några exempel.

Jag sa aldrig att sojan utomlands odlas med gödsel som inte kommer ifrån djur, du kan gärna berätta för mig vart jag skrev det.

Sojan som människan äter är inte samma soja som den som går till djurfoder, WWF skrev i juni 2016 att den ökande konsumtionen av kött är den enskilt viktigaste orsaken till den snabba expansionen av odlingen och den svenska konsumtionen av animaliska livsmedel har direkt koppling till sojaodling framför allt i Sydamerika. Läkare för framtiden skriver att runt 95% av all soja som odlas i världen används till att framställa djurfoder och om man vill minska regnskogsskövling så ska man inte ta kött som är producerat från djur uppfödda på sojafoder.

Naturen klarar sig bäst när man låter den vara, människan utrotar djurarter, planeten och sig själv. Låt istället djuren få beta och trampa på markerna men blanda inte in att man måste utnyttja djur för det. Låt dem få leva och vara en vacker del av vår natur. Djur ska inte utnyttjas.

Den riktiga djurvännen

 

MEST LÄST