Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Henrik Montgomery/TT

  Miljön ett individuellt ansvar

  Det måste finnas en vilja och inte bara tomt prat.

  Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

  Svar

  på "Fundera på varför soporna hamnar fel" (9/4), "Jag håller med om soporna" (12/4) och "Låt varje hushåll betala vikten för sopor" (17/4).

  Falkenberg. Soporna eller avfallshanteringen ska ligga på hushåll eller individuell nivå. Man måste ta ett individuellt ansvar för de sopor man bidrar med. Det finns en bra sopstation/sopsortering där du får fritt inträde med hjälp av ditt kort. Vi sorterar hushållssopor och lägger i sopkärlen och det är vårt individuella bidrag till en hållbar sophantering. Jag vill också betala för de kostnader som mitt hushåll har för att hantera mina sopor.

  Miljömålen för Sverige måste också ner på ett individuellt plan för att fungera. Det måste också finnas en vilja och inte bara tomt prat för att komma en bit på vägen. En liten kommun i norra Sverige (Storuman) visade att ett engagerat miljötänkande ger resultat. Om man vill ha in idéer i miljöarbetet i Falkenbergs kommun så kan man titta på tv-programmet (Storuman for ever). Detta är ett bra exempel från glesbygden där folket beskrivs som vresiga och motsträviga till förändringar men man lyckades ändå väcka nya insikter och ett miljötänk. Falkenberg och dess innevånare har väl större möjlighet att göra något bättre för miljön. Här verkar finnas kraft att bygga höghus och arenor för olika ändamål. Det är bara att ta upp tävlingen med Storuman och göra Falkenberg till miljökommun med hållbarhet i fokus.

  Var finns eldsjälarna?

  För en miljökommun