Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Me too – ur en annan synvinkel

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Övergrepp. Vågar ni se ”förövarna” ur en annan synvinkel? Varför ha vi tvingats att tro att samhällets fostran av våra barn är en bättre start för våra barn än i hemmet? Det finns mödrar/vårdnadshavare som trotsar detta, de tar hellre svag ekonomi för att kunna ge barnen närhet under de första åren. Jag tror att de gör rätt! De första åren är så viktiga.

Småkillarna har ett underskattat behov av närhet, kärlek och uppmärksamhet. Hur ofta får inte småflickorna höra att de är söta och rara bara genom att vara? De blir med andra ord sedda. För att killarna ska uppmärksammas lika mycket lär de sig tidigt att de måste vara lite busiga och högljudda. Men småkillarna tycker också att flickorna är söta och vill beröra dem eftersom det gör de vuxna. Det är bara det att de inte vet hur de ska göra. De har nog inte blivit kramade och uppmärksammade lika mycket som flickorna så det kanske blir knuffar i stället för klappar och kramar.

Jag tror att det är ett underskott av kärlek, omedvetet, som driver killarna redan på dagis och sedan accelererar det med åldern. Barn borde få ha rätt till sina vårdnadshavare de första fem åren. De ska få känna att de är det viktigaste för sina föräldrar/vårdnadshavare, inte arbetet!

Våga tänka om

MEST LÄST