Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Många som inte klarar SD:s måttstock

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Återkommande angrepp vittnar om brist på egna visoner” (13/12).

Politik. Erik Hellsborn påstår att jag inte har egna visioner. Min vision är ett demokratiskt samhälle och alla människors lika värde. Utifrån denna ide’ och vision skriver jag insändare i denna tidning.

Chefredaktör Dick Erixon har i SD:s tidning Samtiden den 23 januari ”påvisat” i en artikel feministernas hat och hot och han hänvisar till en studie gällande en intervju i brittisk tv. Det är den uppmärksammade kanadensiske psykologiprofessorn (och ökände transfoben SvD. 3dec 2017) Jordan Peterson som ifrågasätter feminism i en tv-intervju i channel 4 med journalisten och programledaren Cathy Newman som är feminist. Efter intervjun studerade man twitterkommentarer relaterade till hat och hot kopplat till Cathy Newmans intervju. Man finner att feminister riktar 30 gånger mer hat och hot mot Jordan Peterson än de som kritiserar Cathy Newman.

Erixon menar att denna studie är ett intressant avslöjande och har bärkraft att dra slutsatsen att i själva verket är det feminister som hatar och hotar mest. Här ger sig Erixon på feminism. Jag har tidigare belyst SD:s intolerans mot andra grupper som hbtq-rörelsen 11 augusti 2017 i artikeln ”Sverigedemokraterna ser inte till alla människors lika värde.” Jag har också belyst hatet mot muslimer i artikeln ”Tydligt vad SD står för.” 8 december 2017. Detta är många personer enbart i Sverige som inte klarar SD:s måttstock.

Åter igen SD är ett rasistiskt parti i paritet med nazism.

Marianne Johansson (S)

Varberg