Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

SusanneRappmannBiskop2ny

Lycka till som Göteborgs stifts första kvinnliga biskop!

Kyrkan. Lycka till Susanne Rappmann! Första kvinnan som biskop i Göteborgs stift. Centerpartiet var tidigt starkt pådrivande för att kvinnor skulle kunna arbeta som präster.

Lika självklart var det också för oss att ta ställning till att alla par ska ha rätt att vigas i kyrkan.

Något som inte alltid har varit, och fortfarande inte är en självklarhet för dem som beslutar och tjänstgör i Svenska kyrkan.

När Susanne Rappmann prästvigdes för 25 år sedan var hon en av de två första kvinnorna i Göteborgs stift. Kampen för kvinnliga präster har länge varit en stridsfråga och efter utnämningen till biskop i söndags konstaterade Susanne:

”Jag är bättre förberedd i dag”.

Temat för söndagens text var ”Kampen mot ondskan”. En kamp som oförtröttligt måste föras vidare oavsett om man är medlem i Svenska kyrkan eller ej.

Kyrkan tar ett stort ansvar i arbetet för en bättre och mer jämställd värld genom att verka i det internationella samarbetet för fred och försoning. Främlingsfientlighet måste bemötas. I en lokalt förankrad folkkyrka är det grundläggande arbetet med barn- och ungdomsverksamhet och aktiviteter för daglediga och nyanlända mycket viktigt.

Vi är glada över att vi dessutom har tagit ytterligare ett steg framåt och att även Göteborgs stift har fått en kvinna som biskop, utsedd med stor majoritet.

förtroendevalda Centerkvinnor i Halland

Gunilla Franzén (C)

ledamot i kyrkomöte

Camilla W Heurén (C)

ledamot i stiftsstyrelsen

Helene Andersson (C)

ledamot i stiftsfullmäktige

MEST LÄST