Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Landsbygds­utveckling?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Falkenberg. Centerpartiet säger hela tiden att det ska vara enkelt att bygga på landsbygd. Det är det redan, samma byggteknik som överallt. Men det är sjönära byggande som ni vill ha. Där blir det betydligt dyrare och omständigare. Ni säger också att kommunens tomter är för billiga och konkurrerar med de privata tomterna. Vad jag vet har kommunen inga sjönära tomter och då blir det ingen konkurrens mellan kommunen och det privata.

Vad säger våra lantbrukare och vilka ska bo sjönära? Det blir väl lyxiga sommarstugor och inga permanentboenden. Centerpartiet jobbade alldeles nyligen intensivt med att lägga ned förskolor och skolor på landsbygden. Då vill ju inga barnfamiljer flytta hit.

Det är svårt att förstå vad centerpartiet vill. Vi socialdemokrater och andra boende på landsbygd vill ha hyreslägenheter på kommunens tomter. Då kan de äldre som vill sälja sina hus ,och de yngre som vill flytta hemifrån få en bostad att flytta till. Villor blir lediga och nya invånare kan flytta till. Vi socialdemokrater vill inte avyttra våra lantbruk utan utveckla . Ge dem möjlighet att leverera sina produkter till vår kommun och våra kök serverar närproducerat .

Det är landsbygdsutveckling

Majvor Wallin (S)

Älvsered

MEST LÄST