Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

snabbtåg
Snabbtåg. Just nu finns det inte X-2000-tåg så det räcker till på Västkustbanan.

Låt snabbtågen stanna i Varberg året om!

Insändare. Nu under några sommarveckor gör snabbtågen uppehåll i Varberg. Det rör sig om fem avgångar i varje riktning. Tågen går till Köpenhamn, vilket innebär att det finns direkttåg till Kastrup. Från den 14 augusti stannar inte snabbtågen längre i Varberg. Då blir det snabbtågstypen X 55 som inte kan gå till Danmark.

Just nu finns det inte X-2000-tåg så det räcker till på Västkustbanan. Sommartid är ett undantag då det är något glesare trafik mellan bl a Stockholm och Göteborg. Förhoppningsvis kommer de nya tågen att kunna gå till Danmark.

Några tåg bör stanna i Varberg hela året. Förslagsvis tre i varje riktning. Det första från Göteborg på morgonen. Det innebär omkring klockan 06.10 från Varberg. Med byte i Malmö kan man vara på Kastrup 08.33 samt i Köpenhamn 08.48. Ett tåg mitt på dagen samt direkttåget från Stockholm till Halmstad hade gjort att man kan vara i Varberg omkring 19.10.

I motsatt riktning kan tåget som stannar i bl a Halmstad stanna i Varberg. Det skulle innebära en ankomst till Varberg cirka 07.50. Visserligen är man inte i Stockholm förrän strax före 12.00. Ett tåg mitt på dagen samt sista tåget från Malmö till Göteborg bör göra uppehåll i Varberg. Det skulle inte påverka tiderna vid ändstationerna, möjligen med mer än någon minut.

Om förslaget realiseras gäller det att SJ marknadsför tågen.

Christer Wilhelmsson

Resenärsforum

MEST LÄST