Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kreativ mittpunkt?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Varberg. ”Västsveriges kreativa mittpunkt.” 1,2 miljoner kronor kostade det Varbergs kommun att låta externa konsulter ta fram de där tre orden (Källa: P4 Halland). I rättvisans namn skall det tilläggas att kommunen även fick lite ändrad färgsättning på hemsidan för pengarna…

På vad sätt är då kommunen kreativare än andra kommuner? Kortare arbetsdagar med bibehållen lön? Ökad bemanning inom vård och omsorg? Högre och rättvisare löner? Bättre arbetsmiljö? Förbättrad situation för de mer eller mindre livegna timvikarierna? Mer demokrati? Är det kreativt med 10-15 års väntetid för en hyreslägenhet? I så fall för vem? Nej, kreativiteten lyser med sin frånvaro.

Nu har det pratats om att eventuellt anställa en ”stabschef” inom Varbergs omsorg. Vad skall vi med en sådan till? Byråkratin sväller samtidigt som vårdare går på knäna och bränner ut sig, vilket vi kunnat läsa om i HN de senaste dagarna.

Som enda parti går vi till val på kravet att byråkratin skall skäras ner. Det sitter allt för många pappersvändare nere på kontoret. Pengarna skall istället satsas på ökade resurser på golvet; bort med de individuella lönerna, lika lön för lika arbete, ökad bemanning, kortare arbetsdag med bibehållen lön, och sist men inte minst demokrati. Besluten skall tas av flertalet, inte fåtalet. Chefer skall utses och kunna röstas bort av personalen. Först då kan vi prata om en kreativ kommun – för vanligt folk.

Ingemar Ericsson

Kommunistiska Partiet

Varberg

MEST LÄST