Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

akut14

Ja, det är hög tid att öka resurserna till den nära vården

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Svar

på "Öka resurserna till den nära vården" (13/7).

Debatt. Jag håller helt med om framtidsbeskrivningen – befolkningen i Sverige ökar och vi lever längre vilket ställer ökade krav på den nära vården. Skall vi klara detta med god kvalitet krävs satsning omgående.

Närsjukvården behöver stärkas nu med mer resurser ekonomiskt och satsning på utbildning av alla personalkategorier som behövs. Sjukhusvård är inget alternativ. Endast de som kräver operation, IVA-vård eller dylik inneliggande vård skall vara på sjukhuset.

Ge oss mer resurser men inga pekpinnar tack, utan låt oss i vården bestämma hur resurserna bäst skall användas. Vi vet hur vi skapar kontinuitet, tillgänglighet och kvalitet i vården. Idag gör vi vårt bästa men måste ofta springa lite för fort för att hinna med och då finns inte det utrymme som vi önskar för hembesök och ännu mindre för förebyggande hälsovård.

Skall samhället ha råd att vårda en åldrande befolkning krävs som jag ser det en satsning omgående redan från unga år för att förbättra kostintaget och den fysiska aktiviteten. Med ökad fysisk aktivitet minskar vi exempelvis den psykiska ohälsan. Ja, Tommy Rydfeldt – du har helt rätt. Tillför mer resurser till närsjukvården så lovar jag att vi ger befolkningen en högkvalitativ vård nära, både i dag och i framtiden.

Ge oss tillit att använda resurserna för invånarnas bästa, vi kan och vill hålla hallänningarna friska!

Sverker Nilsson

verksamhetschef Neptunuskliniken

MEST LÄST