Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Inte så osäkert för telefonisterna

Svar

på ”Sjukhusets växel skall vara kvar” (21/12).

Varberg. Jag vill göra ett tillägg till insändaren i HN den 21 december, angående nedläggningen av sjukhusväxelns flytt till Halmstad. Skribenterna skriver att 16 telefonister hamnar i en osäker situation. Detta är ju en sanning med modifikation. För det första så är det inte 16 stycken vi talar om eftersom vi inte kan räkna med timanställda i en sådan här situation, utan enbart ta hänsyn till de som är tillsvidareanställda. För det andra så hamnar de inte i en ”osäker situation” eftersom samtliga blir erbjudna fortsatt tjänstgöring i Halmstad, dit Varbergs växel flyttar.

Att det är en mycket kvalificerad personal som sitter i sjukhusväxeln, är inget att snacka om. Allihop är ytterst kompetenta och serviceinriktade.

Om vi sedan övergår till vad skribenterna skriver om kringuppgifter i växeln, så är det också en sanning som skribenterna inte har en aning om. Visst gör de många saker i växeln som inte har med telefonistjobbet att göra, men det är dock inte så att dessa tjänster försvinner med växeln. Tjänsterna kommer i framtiden att utföras av det nya Kundcentrat och kommer med all säkerhet att levereras på samma, serviceinriktade sätt.

Orsaken till att man flyttar växeln är den, att Halland har varit det enda länet i landet som haft två växlar som har servat sitt län dygnet runt. Frågan har florerat i många år om huruvida det ska finnas två växlar eller ej, och nu är beslutet taget. Tilläggas kan också att, växeln mycket väl kunde ha legat i Varberg, men eftersom allt ska centreras till Halmstad så föll lyckolotten på dem även denna gång.

Initierad

MEST LÄST