Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

almedalen
Almedalen. Socialdemokratiska ministrar och andra ur partiet vilar benen under almedalsveckan 2017.

Har vi verkligen råd med demokrati?

Demokrati. Hur mycket får demokrati kosta oss skattebetalare? Den som gör politisk karriär bestämmer sin lön och pensionsvillkor till något som saknar motstycke. Vi som har rösträtt har valt personer som helt ogenerat roffar åt sig av de skattemedel som vi med förtroende betalat in för den gemensamma välfärden.

Expo hade i förra veckan en artikel om hur borgerliga politiker lyfter ut bidrag från statskassan trots skyhöga inkomster. Det blir ju extra märkligt när den borgerliga politiken inriktar på att minska bidragsberoendet. Här får man väl se detta som den dubbelmoral politiker har och girigheten och egoismen kommer i första hand och utsatta medborgare är av underordnad betydelse. Det finns en förståelse för att antidemokratiska tongångar får fotfäste och synen på politiker som ska representera folket blir ifrågasatta. Almedalen förstärker synen på gräddfilen som med skattemedel svävar runt och tror att väljare och skattebetalare jublar över slöseriet med offentliga medel. Det verkar som man glömt att man är förtroendevald med koppling till väljarna och att man förvaltar ett demokratiskt arv utan egoistiska intressen.

Tron på demokratin och politiken utarmas och tilltron till förmågan till förändringar i samhället minskar. Risken för intolerans, våld och utanförskap kommer att prägla det nya Svenska klassamhället.

Låglönejobb, otrygghet i sin anställning i framtiden och pension medan politiken bara tittar på i sin trygga värld.

Har vi råd med demokrati och politiker?

Skattebetalare

MEST LÄST