Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Har Bagge fått Fridolins kolbit i ögonen?

Svar

Vilka hyresrätter säljs ut enligt K? (29/6).

Insändare. Martin Bagge (MP) ondgör sig över (K) och påstår att vi far med osanning i bostadsfrågan.

Han skriver: ”Vi säljer inte ut hyresrätter i Varberg i dag.” Jag ber läsaren uppmärksamma ordet ”i dag”. Ty här är ormen ute och kryper i gräset.

Läget i Sverige är att 2016 omvandlades 13 800 hyresrätter till bostadsrätter. Och den utvecklingen ökar. Liksom utförsäljningen av kommunal egendom till privata bostadsbolag.

I Varberg har MP röstat för ändrade ägardirektiv till vårt VBGAB. De ska nu projektera och bygga bostadsrätter.

Sov Bagge när beslutet togs att sälja de kooperativa kommunala hyresrätterna på Rullstensbacken 1-3? Har han helt missat att Lotta Stenkil, vill sälja tvillinghusen?

Vi i K säger att detta är starten på ökade utförsäljningar av kommunal egendom, samt att bygga alltfler bostadsrätter istället för hyresrätter. Till det ska läggas bygget av gräddhyllan Västerport. För rikt folk, med egen segelhamn. Detta röstade Miljöpartiet för. Minns inte Bagge det?

Har Bagge missat att äldre billiga hyresrätter rivs på Krabbes Väg och som fågel Fenix på den marknadsliberala bostadshimmelen uppstår svindyra bostadsrätter. Varför ser inte Bagge och MP mönstret i detta? Kommer Åkaren att renoveras och hyresgästerna får flytta tillbaka till hyresrätter? Med rimlig hyra? Om detta säger Bagge så klart…ingenting, för han vet svaret. Det blir i huvudsak svindyra bostadsrätter.

Miljöpartiet har medverkat till att avveckla Sveriges sociala bostadspolitik, den som syftade till att via allmännyttan tillhandahålla bra boende till rimlig kostnad, enligt självkostnadsprincipen. Detta vill inte Bagge låtsas om.

Jag undrar om inte Fridolins berömda kolbit spökar för Bagge. Kanske har den smulats sönder och bildat ett nyliberalt svart sotmoln som Bagge fått i ögonen.

K säger: VBGAB till stiftelse, skapa ett kommunalt byggbolag. Förvalta och bygg enligt självkostnadsprincipen. Debatt? Vi kommer. Nämn tid och plats Bagge.

Bengt Johansson

ordf. Kommunistiska Partiet Varberg

 

MEST LÄST