Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Halland behöver ett universitet

Utbildning. Den 1 januari 2018 övergår Malmö högskola till att bli Malmö universitet. Sedan tidigare omringas Halland av universitet i alla väderstreck: Göteborgs universitet i norr, Linnéuniversitet i öster, Lunds universitet och Sveriges lantbruksuniversitet i söder samt Århus universitet och Ålborgs universitet i väster. I längden skall inte Halland förbli en universitetsfri zon.

Frågan om övergång från högskola till universitet är en fråga om hur stark utbildningen av forskare är (Källa: http://www.studera.nu/livet-som-student/sa-funkar-hogskolestudier/universitet-eller-hogskola/) men det är också en fråga om status och attraktivitet. Att vilja utveckla Högskolan i Halmstad till ett universitet skall inte ses som att Högskolan i Halmstad är dålig utan är en fråga om förtroende om att Högskolan i Halmstad har en god potential att utvecklas. Den dag som Högskolan i Halmstad uppfyller relevanta kriterier för att bli ett universitet skall så också kunna ske.

Kalla gärna detta nya universitet för Hallands universitet. Ett Hallands universitet bidrar till att Halland förblir en sammanhållen region med optimala förutsättningar för kunskapsutveckling, entreprenörskap och individuellt självförverkligande.

Mark Bromberger

bosatt i Halmstads kommun

MEST LÄST