Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

minkfarm
Besök på farmen. Anette Gustavsson som arbetar på farmen, riksdagsman Kristina Yngwe, Johan Dalén, vd för branschorganisationen Svensk mink, riksdagsman Ola Johansson och Niclas Pettersson på minkfarmen i Glommen.

Fel folk besökte minkfarmen

Apropå

artikeln Riksdagsmän på minkfarmen 

Insändare. Det var nog fel folk som besökte minkfarmen i Glommen. Partiska! En centerpartist (partiet djuruppfödare oftast röstar på) och en från LRF (som också stödjer djurhållning). Vad var det för mening? De bryr sig väl inte om djurplågeriet, som det är att ha livliga djur i trånga burar. Såg de det groteska sättet man avlivar djuren på? Koldioxid som är en långsam smärtsam död.

Om lagen ska ändras, så är det att det ska bli ett förbud mot pälsdjursuppfödning. Det handlar inte om ifall man vill bära päls eller inte. Det är allvarligare än så. Det handlar om djurplågeri. Man tycker synd om minkfarmare som skulle tvingas byta jobb, för att de nu tjänar bra med pengar på denna bransch och att farmen gått i arv sedan 50-talet. 

Det är olagligt att ha en hund i bur i hemmet, ens en kort stund. Vad är skillnaden på en hunds respektive minks behov att kunna röra sig fritt? De blir apatiska. Det räcker inte bara med att de får mat. Föd inte upp flera minkar. Förbjud det.

Jag är ingen aktivist, men har empati för dessa stackars djur. Det tycks inte de personer ha som tycker detta är OK. 

Eva Gunnarson

MEST LÄST